Kolagen VS keratin

Kolagen a keratin reprezentují dvě složky, které naše tělo nutně potřebuje. Proč, jaký je mezi nimi rozdíl a které zásadní informace jste o těchto dvou látkách dosud netušili?

Kolagen známý i neznámý

Hlavní rozdíl mezi kolagenem a keratinem spočívá v tom, že kolagen je bílkovina, která tvoří většinu pojivových tkání v lidském těle, zatímco keratin je dominantní složkou pro kůži, vlasy a nehty. Opět se jedná o bílkovinu.

Kolagen obsahuje tři důležité esenciální aminokyseliny, a to lysin, prolin a glycin. Přirozená tvorba kolagenu začíná produkcí tzv. prokolagenu. To je látka vylučovaná buňkami. Ta prochází zpracováním ve dvou částech vaší buňky, v endoplazmatickém retikulu a Golgiho tělísku. Nezbytný je v tomto případě i vitamín C.

V nejvyšší míře se vyskytuje ve střední vrstvě vaší pokožky, která se nazývá dermis. Hned dva různé typy kolagenu tvoří strukturální prvky vaší kůže a spojují střední vrstvu s epidermis, která je vrchní vrstvou, a podkožím, které se nachází pod ní.

Přestože se o této složce hovoří hlavně v souvislosti s kůží, věděli jste, že ho najdete třeba i v cévách, ale také v rohovce oka? Díky své vláknité povaze tvoří ochranný „obal“ pro ledviny a další orgány.

Zajímavá fakta o keratinu

Podobně zásadní je pro lidské tělo keratin. V organismu se nachází přibližně 54 druhů keratinu. Tato látka hraje roli především v kvalitě vaší pokožky, ale i vlasů a nehtů. Nicméně ji obsahují také žlázy a orgány.

Keratin je pevný, tudíž se nerozpouští ve zředěných kyselinách, zásadách, rozpouštědlech ani ve vodě. Organismus navíc běžně obsahuje mnoho chemických látek a žádná z nich nemá na keratin vliv. Proto se hovoří o tom, že je prospěšné jej užívat právě pro optimální kvalitu vlasů, nehtů a pokožky.

Společně s kolagenem představují základní stavební kameny péče o sebe sama, což je důležité především pro ženy. Kolagen a keratin jsou prvky, které bychom mohli označit jako klíčové tajemství mladistvého vzhledu.

Wetyzo Beauty Drink – klíč ke kráse

A právě tyto složky je potřeba do organismu pravidelně doplňovat. Přirozená strava přitom často neposkytuje optimální podíl těchto důležitých součástí. Pomoci vám tak mohou doplňky stravy. Jedním z nich je Wetyzo Kolagen Beauty Drink.

Jedná se o unikátní komplex vitamínů, minerálů, extraktů z bylin a nutrientů. Celkem je v něm obsaženo na 30 účinných látek s maximální pečlivostí vyvážených do speciálního anti-age komplexu. Tento doplněk stravy obsahuje především kolagen, elastin, kyselinu hyaluronovou a keratin.

V jedné dávce je obsaženo až 10 000 mg vysoce kvalitního kolagenu. Díky dipeptidům a tripeptidům s různou molekulovou hmotností je navíc zajištěna jeho optimální vstřebatelnost. Vstřebatelnost a rozpustnost je dokonce až 1,5 rychlejší než u jiných forem kolagenu.

Díky tomu Wetyzo Kolagen Beauty Drink účinně napomáhá dodat vašemu organismu vše potřebné pro zdravé, silné a rychle rostoucí vlasy, pevné nehty a mladistvou pokožku bez vrásek.