Co jsou kolagenní peptidy

Kolagenní peptidy jsou fragmenty nativního (přirozeného) kolagenu. Co to znamená pro vás jako uživatele a jaké mají nejdůležitější výhody? V tomto článku jsme si na ně posvítili. Pojďte odhalit, co se za tímto názvem skrývá.

Co jsou kolagenní peptidy

Obecně se termínem peptidy označují krátké řetězce bílkovin složené z méně než 100 aminokyselin. Kolagenní peptidy jsou tedy miniaturní molekuly kolagenu. Ten se původně získává z živočišné suroviny, tj. z hovězího nebo z vepřového masa, případně z mořských ryb.

Kolagen vs. kolagenní peptidy

Oproti nativnímu (přirozenému) kolagenu jsou peptidy přibližně 100x menší, jejich molekulová hmotnost odpovídá zhruba 3 000 Da. Díky tomu dochází k efektivnímu vstřebávání. Uvádí se, že tělo dokáže vstřebat až 90 % peptidů, a to dokonce pouze několik hodin po užití kolagenu.

Vstřebávání kolagenních peptidů

Přímo ze zažívacího traktu jsou následně transportovány do buněk chrupavky, ale i kostí, jater, cév nebo kůže. 

Kolagen je protein, který je přirozeně přítomen doslova v celém našem těle. Pro tzv. resorpci, neboli vstřebávání, využívá lidské tělo speciální enterocyty, což jsou střevní epitelové buňky, které vylučují trávicí enzymy.

Jak organismus využívá kolagenní peptidy

Pro organismus je taková forma kolagenu velmi efektivně využitelná. Kolagen se tak používá v této podobě například jako prostředek zmírňující bolest kloubů a ulevující od zánětu. 

Pomáhá i zachovat hustotu kostí nebo udržet svalovou hmotu. Pozitivní vliv však má jeho užívání třeba i na pokožku. Regenerační účinky využívají dále hlavně uživatelky, a to pro své vlasy a nehty.

Jak se kolagenní peptidy získávají

Kolagenní peptidy se získávají enzymatickou hydrolýzou kolagenu. To znamená, že dochází k rozkládání molekulárních vazeb mezi jednotlivými kolagenními řetězci. Samotný proces získání peptidů probíhá za účasti tzv. proteáz, což jsou speciální enzymy, které dokáží štěpit bílkoviny.

Běžný uživatel si je může zakoupit v tekuté formě, případně v podobě práškových doplňků. Obě kategorie se velmi snadno užívají. Výhodou takovéto formy kolagenu je primárně to, že je bez zápachu i bez jakékoliv chuti.

Hydrolyzovaný kolagen vs. kolagenní peptidy

A pozor, na trhu se rovněž můžete setkat s produktem, který se nazývá hydrolyzovaný kolagen. Jedná se však pouze o rozdíl v terminologii

Podstata obou výrobků je shodná. Během své výroby prošly procesem zvaným hydrolýza. Shodně kvalitní je tedy i jejich biologická dostupnost.

Kolagenní peptidy a Wetyzo Beauty Drink

Ke stále oblíbenějším výživovým doplňkům s obsaženými kolagenními peptidy se řadí i Wetyzo Beauty Drink. Jak už vyplývá z jeho názvu, svým složením cílí hlavně na ženy, jimž pomáhá pečovat o jejich krásu.

Jeho složení bylo navrženo přímo s ohledem na dodání veškerých potřebných živin pro vlasy, nehty a pleť. Wetyzo Beauty Drink je tak vhodný nejen pro dehydratovanou pokožku, ale i tu, která je přirozeně sušší vlivem postupujícího věku. 

Zároveň nabízí nezbytnou výživu i smíšenému typu kůže, který bývá často podceňován z hlediska nutné hydratace a optimální výživy.

Proces stárnutí nezastavíte. Nebo ano?!

Byť tato pokožka je zejména v partiích tzv. t-zóny mastnější a může se potýkat s rozšířenými póry a pupínky, také jí v čase hrozí, stejně jako pleti dalších typů, vznik prvních drobných vrásek, povadnutí kontur, celková ochablost a nezdravě našedlý vzhled.

Dáno je to právě přirozeným úbytkem kolagenu. Stárnutí je přirozeným stavem, jemuž se nemůžete vyhnout ani ho nedokážete zcela zastavit. Jeho dopady však máte možnost účinně zmírnit.

V čem vám Wetyzo Beauty Drink pomůže

Wetyzo Beauty Drink obsahuje unikátní soubor vysoce hodnotných složek čítající kromě kolagenních peptidů také keratin, elastin a směs vitamínů a minerálů. Celkem více než 30 účinných složek v každém jednotlivém sáčku. Díky tomu zajistí nejen vaší pokožce dostatečnou výživu a postará se tak o její mladistvý vzhled.

Užívá se velice jednoduše - jeden sáček denně rozmícháte ve studené vodě a následně vypijete. Beauty Drink si tak můžete připravit kdykoliv a kdekoliv. Nejste vůbec limitovaná místem nebo nutností nějakých speciálních pomůcek. A pokud budete Beauty Drink užívat každý den, získáte nádherně rozzářenou a mladistvou pleť, lesklé a husté vlasy a pevné nehty.