Padání vlasů – proč k tomu dochází a jak ho efektivně zastavit

Také jste se někdy lekly toho, že na vašem hřebenu zůstalo po česání až příliš mnoho vlasů? Předtím, než z toho začnete dělat jakékoliv dramatické závěry, je na místě nejprve vydechnout, uklidnit se a zhodnotit situaci objektivně. A pokud se jedná skutečně o nadměrné padání vlasů, potom přijde čas na přemýšlení o tom, jak jej zastavit.

Co jste o vlasech pravděpodobně nevěděla

Lidský vlas je fascinující dílo přírody. Od mnohovrstevné struktury po jeho životní cyklus, o něm lze nalézt mnoho zajímavého. Věděly jste například, že vlas je v poměru ke své tloušťce silnější než měděný drát? A co teprve to, že v mokrém stavu jsou vlasy schopny zvýšit svoji pružnost až o 30 procent?

Určitě jste někdy slyšely rčení o vstávání vlasů hrůzou. Ani to není nikterak přehnané tvrzení. V případě, že je člověk vystrašený (případně je mu opravdu zima), nastane stav, který známe jako „husí kůže“. V této chvíli dojde mimo jiné i ke stažení svalů u kořínku každého jednoho vlasu, což vlasy skutečně trochu napřímí.

Co mají společného vlasy a koňské žíně?

Základním konstrukčním materiálem lidského vlasu je keratin, tedy stejná bílkovina, která tvoří i koňskou oháňku nebo hřívu. Z té se vyrábí smyčce, smetáky, matrace a nespočet dalších produktů. Proč? Protože koňské žíně jsou pevné a odolné. A totéž platí i o lidských vlasech.

Pevné ale neznamená nesmrtelné. Proto mají i vlasy omezenou dobu života. Rostou tak pouze 3-7 let (z vlasů, které máte na hlavě, jich vždy v daném okamžiku 90 % roste a 10 % odpočívá), poté vypadávají. V okamžiku, kdy vás vlas opustí již ale okamžitě začíná růst ve vlasovém váčku vlas nový.

Fenomén padání vlasů

Vzhledem k průměrné době života lidského vlasu by se mohlo zdát, že jeho vypadnutí je výjimečnou událostí, jenže člověk má na hlavě vlasů opravdu hodně (až 150 tisíc), a proto padání vlasů není nic zvláštního. Denně to postihne asi stovku vlasů.

Přirozené padání vlasů z důvodu jejich obměny je tedy jedna věc. Pokud vám jich ale padá výrazně více, jedná se o známku nějakého problému. A platí to pro ženy stejně jako pro muže. 

V takovém případě mohou být na vině stres, vyčerpání, hormonální změny nebo nedostatek určitých živin. V případě, že začnete pozorovat zvýšené padání vlasů, je na místě snažit se jim dodat to, co nejspíše postrádají.

Je však potřeba nezapomínat ani na málo časté, ale o to závažnější důvody vypadávání vlasů. Mezi ty patří různé infekce i nádorová onemocnění. Není proto od věci zkonzultovat padání vlasů s lékařem.

Řešení jménem WETYZO Beauty Drink

Mezi látky, které jsou schopny navrátit vlasům jejich přirozenou sílu a pružnost, patří i elastin a kolagen. Obě látky vlasy vyživují a dokážou „opravit“ jejich vnitřní strukturu. Chcete-li zachránit své padající vlasy, tyto dvě látky rozhodně potřebujete mít na své straně.

Právě proto je ideální konzumovat WETYZO Beauty Drink. Tento jedinečný nápoj totiž kolagen i elastin obsahuje. To navíc není ani zdaleka vše, najdete v něm i kyselinu hyaluronovou a látky jako pentavitin, které jsou prospěšné nejen pro vlasy, ale také pro pleť.

WETYZO Beauty Drink je tak ideálním doplňkem také při péči o pleť, nejen o vlasy. Mezi jeho účinky patří kromě vyživování vlasů a snížení míry jejich vypadávání konkrétně také hydratace pokožky a zajištění jejího mladistvého vzhledu, vyhlazování vrásek či boj se stařeckými skvrnami. WETYZO Beauty Drink je zkrátka skvělou volbou pro vaši krásu.