Hormony a vzhled pleti: Co mají na svědomí

Hormony mohou významně ovlivnit kvalitu pleti, a to nejen v pozitivním slova smyslu, ale hlavně v tom negativním. A to hlavně u žen. Jak a co všechno mají „na svědomí“? Čím můžete vliv hormonů trochu omezit? A jak si zlepšit kvalitu své pleti?

Co jsou to hormony

Hormony definujeme jakožto produkty žláz s vnitřní sekrecí. Slouží jako chemický přenašeč, tedy fakticky nesou informaci z jedné tkáně ke druhé. Jejich typickým rysem je to, že k přenesení informace stačí relativně malé množství hormonu.

Tvoří je všechny mnohobuněčné organismy. Na náš organismus mají zásadní vliv. U živočichů hormony řídí prakticky všechny pochody v organismu. Souhra všech hormonů tedy zajišťuje, zjednodušeně řečeno, správné fungování vašeho těla.

Jaký vliv mají hormony na pokožku

Výrazně se hormony dostávají „ke slovu“ v pubertě. Konkrétně v tomto období svou roli začínají hrát pohlavní hormony. Praktickým důsledkem je zvýšená aktivita mazových žláz, které se nachází v pleti. Pokožka se díky tomu více mastí a je náchylná na vznik akné.

Za činnost mazových žláz jsou zodpovědné zejména androgeny, neboli mužské pohlavní hormony, a to i u žen. V malém množství je totiž produkuje i ženský organismus, a to v kůře nadledvin.

Nejdůležitější z nich je testosteron. Společně s dihydrotestosteronem bývá označován za hlavního viníka rozvoje akné. Podle některých zdrojů stojí však za vznikem nepříjemných pupínků i nízká hladina progesteronu.

Akné může být problémem na celý život

Nicméně lékaři varují, že řada žen se akné nezbaví ani v pozdějším věku. Na produkci kožního mazu mají totiž vliv i hormony hypofýzy, štítné žlázy a glukokortikoidy.

U žen jsou nicméně hladiny hormonů pohyblivé i po ukončení puberty. Přibližně týden před začátkem menstruace dochází k poklesu hladiny estrogenů. To se negativně podepisuje na kvalitě vlasů, pleti a nehtů.

Těhotenství a kvalita pleti

Další zátěžové období po stránce hormonů přichází v těhotenství. Na vině je estrogen. Ten stimuluje produkci melaninu. Tato chemická látka je zodpovědná za produkci pigmentu. A jeho nadbytek může způsobit pigmentové skvrny.

Menopauza a její vliv na ženský organismus

Ubývající hladina estrogenu následně trápí ženy v období menopauzy. Estrogen má i další důležitý úkol, stimuluje produkci kolagenu. Během menopauzy proto žena o kolagen přichází, a to dokonce až o třetinu

Vede to především ke vzniku suché pokožky a rychlému progresu vrásek. V období klimakteria se dříve bezproblémová kůže navíc může stát mnohem citlivější.

Důležitá je zdravá životospráva

Naše babičky sice s jistou nadsázkou tvrdily, že proti věku není léku, nicméně přirozené změny, kterými si ženský organismus prochází během života, částečně ovlivnit můžete. Velmi podstatným faktorem je správná životospráva.

Genetika rozhodně není všemocná. Pokud si budete pleť poškozovat kouřením či nadměrným pobytem na slunci, dočkáte se nepříjemně časného výskytu vrásek. Naučíte-li se naopak o pokožku pečovat, bude to na ní znát i v pozdějším věku.

Krása přichází zevnitř

Zdraví a vzhled své pleti ovlivníte i stravou, respektive dostatečným přísunem vitamínů a minerálů. Především minerálů obvykle máme v běžné stravě nedostatek. 

Proto je vhodné užívat doplňky stravy, které obsahují vše potřebné. Doporučit vám můžeme užívání unikátního nápoje s kolagenem a vitamínovým komplexem - Kolagen Beauty Drink 2v1.

Co je Kolagen Beauty Drink

Beauty Drink 2v1 obsahuje hydrolyzovaný kolagen 10 000 mg. Konkrétně se jedná o dva typy hydrolyzovaného kolagenu a to kolagen hovězí a kolagen mořský, v četně dalších 30 aktivních živin, které jsou přínosné pro zdraví vaší pokožky, nehtů a vlasů.

WETYZO Kolagen Beauty Drink je kolagen pro ženy, které o sebe jednoduše chtějí začít pečovat a chtějí se zbavit přibývajících vrásek na tváři, zlepšit kvalitu nehtů a vlasů. Přípravek se velmi snadno užívá, stačí pouze jeden sáček denně. Vyzkoušejte jej i vy a dejte sbohem předčasnému stárnutí.

Výhody Kolagen Beauty Drinku

  • Prémiový Pleťový Matrix
    Kolagen - pevnost
    Elastin 
    - klíčový pro elasticitu (pružnost) pokožky
    Kyselina hyaluronová
     - zásadní pro hydrataci pokožky
  • 10.000 mg hydrolyzovaný kolagenu v denní dávce
    100% bioaktivní rybí a hovězí kolagen
    v GRASS-FED kvalitě zajišťuje přírodní a kvalitní zdroj nutriční podpory pro vaše tělo
  • 30 účinných anti-age látek
    vitamíny minerály, extrakty z bylin a nutrienty pro maximální výsledky pro růst a zdraví vlasů, nehtů i pleti
  • 1,5 x rychlejší vstřebatelnost a rozpustnost
    dipeptidy a tripeptidy s různou molekulovou hmotností zajistí optimální vstřebatelnost kolagenu čímž zajišťují, že vaše tělo získá maximum možného přínosu z každé dávky.
  • Snadno Rozpustný
    je formulován pro maximální rozpustnost, což zajišťuje jeho snadné smíchání s jakýmkoliv nápojem