Kolagen: Super látka v boji proti vráskám

Kolagen: Super látka v boji proti vráskám

Kolagen je látkou, která je oblíbená především jako pomocník v boji proti stárnutí. O co jde? Jaké benefity vám může přinést jeho užívání? Jaké je denní doporučené množství kolagenu? A jakou roli zde hraje Beauty Drink? Čtěte dále a vše se dozvíte.

Co je kolagen

Kolagen je látkou, kterou řadíme mezi skleroproteiny, tedy bílkoviny vláknitého tvaru. Tato bílkovina je ve vodě nerozpustná.

Pro člověka má, podobně jako pro všechny savce, stěžejní význam. Považujeme ji totiž za základní prvek pojivových a podpůrných tkání. Kolagen zastupuje přibližně 25 - 30 % všech proteinů, které nalezneme v těle savců.

Je tedy jakousi „stavební hmotou“ pro náš organismus. Přirozeně se vyskytuje v kůži, kostech, vazivu a šlachách.

Proč je potřeba kolagen doplňovat?

Kolagenu přirozeně ubývá zejména s věkem. Děje se tak už před 30. rokem věku. Důsledkem pak je ochabování pokožky a vznik vrásek

Kolagen si ovšem umí s tímto problémem efektivně poradit, jak mimo jiné prokázala i odborná studie realizovaná v roce 2014 a publikovaná v časopise Skin Pharmacology and Physiology.

Jaké jsou typy kolagenu?

Současná věda už rozeznává přibližně 27 typů kolagenu. Liší se od sebe sekvencemi aminokyselin v polypeptidových řetězcích.

V lidském těle je nejrozšířenější tzv. kolagen I. typu. Jednotlivé fibrily tvoří silná vlákna a svazky, které můžeme dokonce vidět pouhým okem. Zastoupen je tento typ především v pokožce, ale také ve škáře, vazech, kostech a šlachách.

Svůj význam pro organismus má i kolagen II. typu, který je nezbytný pro správné fungování chrupavek. Ve srovnání s kolagenem I. typu ovšem vytváří jemné fibrily s rozdílnými biomechanickými vlastnostmi.

Důležité je zmínit také kolagen III. typu. Do určité míry je tento kolagen podobný typu I. Liší se však pravidelností uspořádání jednotlivých vláken. I jeho úloha v organismu je odlišná. Vytváří oporu orgánům z hladké svaloviny, tedy například žaludku nebo střevům.

 

Hydrolyzovaný Kolagen, co to je?

Hydrolyzovaný kolagen je forma kolagenu, která byla rozložena do menších peptidů, což usnadňuje jeho vstřebávání a využití v těle. Tento proces, známý jako hydrolyzace, rozkládá větší kolagenové proteiny na menší fragmenty, což zvyšuje jejich rozpustnost a bio dostupnost. Hydrolyzovaný kolagen je populární v doplňcích stravy a je často používán pro jeho potenciální výhody pro zdraví pokožky, vlasů, nehtů a kloubů. Je znám také pro svou schopnost podporovat celkovou pevnost a elasticitu pokožky, což může přispívat k mladistvějšímu vzhledu. Kromě toho se hydrolyzovaný kolagen často využívá ve výživě sportovců pro podporu regenerace svalů a kloubního zdraví.

 

Užívat Kolagen Tablety?

Na začátku si hned vysvětleme Rozdíl mezi tabletou a kapslí. Rozdíl je zásadní a může být předmětem záměny. Zde je vysvětlení, které pomůže rozlišit mezi těmito dvěma formami doplňků stravy:

Tableta:

  • Tablety jsou pevné dávkové formy, které jsou vytvářeny stlačením prášků nebo granulí do pevného tvaru.
  • Mohou obsahovat různé pojiva a plnidla, které pomáhají udržet tabletu pohromadě.
  • Často mají potah, který může pomoci maskovat chuť nebo usnadnit polykání. Některé potahy také mohou ovlivnit místo a rychlost uvolňování účinné látky v těle.
  • Tablety se obvykle rozpouštějí pomalu, což znamená, že účinná látka je uvolňována postupně.

Kapsle:

  • Kapsle jsou obvykle měkké nebo pevné obaly, které obalují účinnou látku. Měkké kapsle jsou typicky vyrobeny z gelatinového materiálu a obsahují tekutý nebo olejový přípravek, zatímco pevné kapsle mohou obsahovat prášky nebo pelety.
  • Kapsle se rychleji rozpouštějí v žaludku, což může vést k rychlejšímu uvolňování a vstřebávání účinné látky.
  • Jsou často považovány za snadněji polykatelné a mohou být lepší volbou pro lidi, kteří mají potíže s polykáním tablet.

Náš pohled:
Kolagenové tablety jsou stále populární volbou pro ty, kteří hledají způsoby, jak podpořit zdraví své kůže, vlasů a kloubů. Kvalitní doplňky by měly být vyráběny z hydrolyzovaného kolagenu, což znamená rozklad větších kolagenových proteinů na menší a snadněji stravitelné peptidy. Avšak jednou z hlavních nevýhod kolagenových tablet je jejich relativně malý obsah aktivního čistého kolagenu v každé tabletě. To může vést k tomu, že pro dosažení efektivní denní dávky je potřeba užívat významné množství těchto tablet. Tato potřeba užívat velké množství tablet kolagenu může být nejen nepraktická, ale také finančně náročná.

Jak se kolagen užívá

Doporučená denní dávka kolagenu se u dospělého člověka pohybuje v rozmezí 3 až 10 gramů. Optimální je začít doplňovat kolagen formou potravinových doplňků. Ty mohou mít různou formu a liší se i svým zpracováním.

V souladu s rozdělením typu kolagenů v předchozích odstavcích je proto nutné si uvědomit, že pokud si pořídíte potravinový doplněk s kolagenem, měl by to být adekvátní typ, který je určen pro problém, který chcete řešit. Navíc je podstatná i jeho vstřebatelnost.

Kolagen Beauty Drink je nápoj s obsahem kolagenu, který je přímo určen všem, kdo chtějí vylepšit svůj vzhled. Konkrétně v tomto doplňku najdete 10 g hydrolyzovaného kolagenu a to hovězí kolagen a mořský kolagen. Zároveň obsahuje komplex vitamínů, díky kterému dodá kompletní spektrum více než 30 výživných látek vaší pokožce, ale také vlasům a nehtům.

Kolagen Beauty Drink - Živá voda pro vaši krásu

V jediném balení tak najdete vyvážené a kompletní složení, které přispěje k tomu, že budete vypadat zdravěji, svěžeji a mladistvěji. Nahradí vám tak běžně dostupné kapsle na vlasy, nehty a pleť.

Kolagen Beauty Drink se velmi snadno užívá, postačí rozpustit ve vodě a vypít. Už tak nebudete muset polykat příliš velké tablety. Množství hydrolyzovaného kolagenu odpovídá i doporučené denní dávce kolagenu, pohodlně tak pokryjete jeho adekvátní množství nutné pro krásnou pokožku bez vrásek, zdravé vlasy a pevné nehty. Výhodou je i jeho velmi příjemná chuť.

Díky svému unikátnímu složení, které kombinuje hydrolyzovaný hovězí kolagen a mořský kolagen doplněný o dalších 30 anti-age látek, se Kolagen Beauty Drink řadí mezi nejsilnější kolagenové produkty na trhu.

Vyzkoušejte účinnou sílu kolagenu na vlastní kůži. Objednejte si Kolagen Beauty Drink a propijte se ke kráse. První pozitivní účinky na sobě pocítíte už zhruba po 14 dnech užívání.