7 nejčastějších důvodů, proč ženám padají vlasy: Co s tím dělat

Vypadávání vlasů představuje pro dámy velmi citlivý a nepříjemný problém. Ne jedna má kvůli tomu špatnou náladu nebo dokonce deprese. Co to ovšem způsobuje? Proč ženám nejčastěji padají vlasy? Jak se bránit? A co se s tím dá dělat? Přinášíme vám 7 nejčastějších důvodů, proč ženám padají vlasy.

1. Hormony

U žen bývá často viníkem vypadávání vlasů estrogen, respektive jeho nízká hladina. Ta se typicky projevuje v období menopauzy nebo po porodu.

V období menopauzy dochází i ke snížení hladiny progesteronu. S tímto přirozeným snižováním hormonů není podle odborníků možné nic dělat. Doporučují proto dodržovat pro zachování kvality vlasů zásady správné životosprávy a pečovat o vlasy vhodnými přípravky.

2. Po porodu

Totéž platí po porodu. Nemůžete zkrátka udělat o mnoho více, než počkat, až se hladiny vašich hormonů vrátí po náročném životním mezníku do normálu. Trvat to bude cca devět měsíců

Pakliže se vám zdá, že vám vlasy padají přece jen příliš, nechte si zkontrolovat štítnou žlázu, doporučují odborníci.

3. Stres

Žijete dlouhodobě stresujícím životním stylem, ve kterém není místo pro odpočinek v podobě koníčků a dostatku spánku? Nemělo by vás překvapit, že na kartáči budete denně pozorovat zvýšené množství vypadávajících vlasů.

Zhoubný vliv stresu na zdraví vlasů potvrzují i lékaři, stav už dostal i odborné pojmenování: telogenní effluvium. Stres totiž vede k oslabení imunitního systému a narušení hormonální rovnováhy.

4. Špatná životospráva

K potížím si během stresu můžete navíc přispět i sami, neboť často nemíváte kvalitní životosprávu. Málo spíte a na talíř si „nakládáte“ nezdravé potraviny, kterými zaháníte psychickou nepohodu? I to může být důvod padání vlasů.

5. Nemoc

Ztráta vlasů může také signalizovat, že se ve vašem těle děje něco mimořádného. Může to být i probíhající nemoc.

I samotná ztráta vlasů může být chorobným stavem. Takovéto onemocnění se nazývá alopecie

Nicméně vypadávání vlasů jako symptom může doprovázet řadu dalších chorob. Kromě snížené funkce štítné žlázy to může být například i syndrom polycystických vaječníků, nebo v krajním případě i nádorová onemocnění.

6. Medikamenty a léky

Příčinou padání vlasů však nemusí být jen nemoc samotná, ale také některé podávané medikamenty. Platí to hlavně pro antidepresiva a kortikoidy.

7. Nedostatek vitamínů a minerálů

Pokud vám ve velké míře vypadávají vlasy, vaše kštice vám tím může dávat najevo i to, abyste se zamyslela nad svým jídelníčkem.

Pravděpodobnou příčinou vypadávání vlasů u žen je primárně nedostatek železa a nízký přísun vitamínů skupiny B (B12, B6 a B3). Spouštěčem ztráty vlasů může být stejně tak nedostatek zinku nebo chybějící vitamíny A, C, E a H.

Dejte si tak pozor na to, co si pravidelně nakládáte na talíř a jednoznačně si odřekněte jakékoli drastické diety.

Vyzkoušejte Kolagen Beauty Drink

Co dělat, když víte, že vaše životospráva není dokonalá a současně nemáte dostatek času k tomu, abyste to napravila?

Ani v takovém případě se nemusíte smířit s tím, že vaše hříva nikdy nebude vypadat jako z reklamy. Pokud patříte mezi neustále vytížené ženy, které se musejí vyrovnávat s výrazným tlakem na svou výkonnost i vzhled, vyzkoušejte Kolagen Beauty Drink.

Jedná se o vitamínový doplněk stravy pro podporu kvality pleti, vlasů a nehtů. Kolagen Beauty Drink 2v1 obsahuje hydrolyzovaný kolagen 10000 mg. Konkrétně se jedná o dva typy hydrolyzovaného kolagenu a to kolagen hovězí a kolagen mořský, v četně dalších 30 aktivních živin (například kyselina hyaluronová, keratin, elastin, astaxanthin), které jsou přínosné pro zdraví vaší pokožky, nehtů.

Výhody Kolagen Beauty Drinku

  • Prémiový Pleťový Matrix
    Kolagen - pevnost
    Elastin 
    - klíčový pro elasticitu (pružnost) pokožky
    Kyselina hyaluronová
     - zásadní pro hydrataci pokožky
  • 10.000 mg hydrolyzovaný kolagenu v denní dávce
    100% bioaktivní rybí a hovězí kolagen
    v GRASS-FED kvalitě zajišťuje přírodní a kvalitní zdroj nutriční podpory pro vaše tělo
  • 30 účinných anti-age látek
    vitamíny minerály, extrakty z bylin a nutrienty pro maximální výsledky pro růst a zdraví vlasů, nehtů i pleti
  • 1,5 x rychlejší vstřebatelnost a rozpustnost
    dipeptidy a tripeptidy s různou molekulovou hmotností zajistí optimální vstřebatelnost kolagenu čímž zajišťují, že vaše tělo získá maximum možného přínosu z každé dávky.