Lámavé nehty nebo špatné vlasy? Tyhle vitamíny si s nimi poradí

Křehké nehty i špatná kvalita vlasů trápí nejednu ženu. A to, že krása vychází zevnitř, přitom není jen metaforou. Váš vzhled úzce souvisí se zdravím a s tím, co do těla přijímáte. Nejste-li v pořádku uvnitř, poznat to bude i navenek. Nedostatek vitamínů a minerálů se tak může projevit i zhoršenou kvalitou vlasů a nehtů. Které vitamíny a minerály jsou důležité? Které vitamíny si se špatnou kvalitou vlasů a nehtů poradí? To vám prozradíme v tomto článku.

Vitamíny a minerály, které jsou důležité pro kvalitu vlasů a nehtů

Vitamín A

Trápí-li vás suché a křehké nehty, spolehněte se na vitamín A. Doplnit je vhodné také jeho provitamíny karoteny.

Pomůže vám výrazně zlepšit kvalitu vašich vlasů. Podporuje totiž produkci kožního mazu, který zajistí vašim vlasům přirozenou hydrataci. Nedostatek vitamínu A se může projevit suchými vlasy, které se pak třepí, lámou a více vypadávají.

Vitamín B

Komplex vitamínů B je důležitý pro celkové zdraví nehtů. Vitamíny B1, B2, B3 a B7 (biotin) pomáhají udržovat zdravé nehty a zabránit jejich lámavosti.

Vitamín C

Vitamín C je sice známý hlavně jako „bojovník“ za lepší imunitu, ale umí vylepšit i stav vašich nehtů. Trpíte-li na záděry, jednoduše zvyšte přísun právě „céčka“.

Jde o důležitý antioxidant, který napomáhá udržovat dobrou kvalitu vašich vlasů. Stimuluje také růst vlasů. Pokud tak toužíte po dlouhé hřívě, spolehněte se právě na tento vitamín. 

Snižuje náchylnost kštice na poškození teplem či kartáčováním. A zároveň podporuje normální tvorbu kolagenu.

Vitamín E

Vitamín E je antioxidant, který pomáhá chránit nehty před poškozením.

Vitamín D

Vitamín D je důležitý pro celkové zdraví a může také pomoci zlepšit zdraví vlasů a nehtů.

Vitamín K

Vitamín K je důležitý pro srážlivost krve, ale také může pomoci zlepšit zdraví nehtů.

Kyselina pantothenová

Kyselina pantothenová je součástí koenzymu A, který je důležitý pro metabolismus. Nedostatek kyseliny pantothenové může vést k lámavým nehtům.

Biotin

Biotin je důležitý pro metabolismus bílkovin, sacharidů a tuků. Nedostatek biotinu může vést k lámavým nehtům a vypadávání vlasů.

Kolagen

Kolagen, klíčový prvek pro zdraví a krásu nehtů, představuje základní stavební hmotu všech pojivových tkání v těle. Tento "protein mládí" je nezbytný pro udržení pevnosti, pružnosti a celkového zdraví nehtů, které mohou být jinak křehké a náchylné k třepení. Pravidelná konzumace kolagenu, jakožto důležitého doplňku stravy, může výrazně zlepšit stav vašich nehtů, posílit nehtovou ploténku a podpořit jejich zdravý růst.

Dokáže také stimulovat růst vlasů. Protože působí jako antioxidant, zvládne rovněž zabránit padání vlasů.

Zinek

Zinek pozitivně ovlivňuje nejen růst nehtů, ale i jejich přirozenou pevnost a pružnost. Všímáte-li si navíc na svých nehtech bílých teček a čar, mělo by to být pro vás známkou toho, že je opět potřeba přidat si do své stravy více zinku.

Ostatně prospěje to i vašim vlasům. Ty by měly při dostatečném přísunu tohoto minerálu méně vypadávat a také nebudou tolik náchylné k lámání.

Měď

Měď je pro vaše zdraví zásadní. Najdete ji i v doplňcích stravy určených pro vaše nehty. Nezapomenete-li na měď, odměnou vám budou nehty, které jsou krásně pevné a nelámavé.

Důležitý je tento prvek i k zajištění správné pigmentace vašich vlasů a pokožky. Měď se totiž podílí na vzniku barviva melatoninu. Jestliže se tak nechcete barvit a bojíte se předčasného šedivění, nezapomeňte na tento důležitý prvek.

Selen

Nedostatek selenu se projevuje mimo jiné i na vlasech a nehtech. Jestliže se vám nehty lámou, chybí vám právě on. Jakmile ho doplníte, vaše nehty se stanou tvrdšími a odolnějšími vůči vnějším vlivům.

Kromě toho selen pozitivně ovlivňuje i kvalitu pokožky a vlasů. Stimuluje totiž vlasové folikuly a podporuje jejich růst. Pomůže vám vyřešit i lupy.

Bor

Bor je minerál, který pomáhá regulovat metabolismus estrogenu. Nedostatek boru může vést k lámavým nehtům a vypadávání vlasů.

Astaxanthin

Astaxanthin je antioxidant, který se nachází v některých druzích mořských plodů a dalších potravinách. Může pomoci zlepšit zdraví vlasů a nehtů tím, že chrání buňky před poškozením.

Kolagen Beauty Drink - Nápoj obsahující všechny důležité vitamíny a minerály pro krásu

Základem pro krásu vašich vlasů a nehtů by měl být zdravý a vyvážený jídelníček, který dodá vašemu organismu vše potřebné. V přirozené stravě však mnohdy všechny nezbytné složky nemáme. V určitých obdobích vyšší zátěže můžete mít potřebu vitamínů a minerálů navíc ještě zvýšenou.

Kolagen Beauty Drink 2v1 představuje jedinečné spojení všech výše zmíněných. Obsahuje hydrolyzovaný kolagen 10000 mg. Konkrétně se jedná o dva typy hydrolyzovaného kolagenu a to kolagen hovězí a kolagen mořský, v četně dalších 30 aktivních živin, které jsou přínosné pro zdraví vaší pokožky, nehtů a vlasů.

Výhody Kolagen Beauty Drinku

  • Prémiový Pleťový Matrix
    Kolagen - pevnost
    Elastin 
    - klíčový pro elasticitu (pružnost) pokožky
    Kyselina hyaluronová
     - zásadní pro hydrataci pokožky
  • 10.000 mg hydrolyzovaný kolagenu v denní dávce
    100% bioaktivní rybí a hovězí kolagen
    v GRASS-FED kvalitě zajišťuje přírodní a kvalitní zdroj nutriční podpory pro vaše tělo
  • 30 účinných anti-age látek
    vitamíny minerály, extrakty z bylin a nutrienty pro maximální výsledky pro růst a zdraví vlasů, nehtů i pleti
  • 1,5 x rychlejší vstřebatelnost a rozpustnost
    dipeptidy a tripeptidy s různou molekulovou hmotností zajistí optimální vstřebatelnost kolagenu čímž zajišťují, že vaše tělo získá maximum možného přínosu z každé dávky.