Sedm potravin, které mohou škodit vaší pleti

Na pleť má vliv nejen to, čím se mažete nebo jakou používáte kosmetiku, ale především výživa zevnitř. Správné složení stravy dokáže velmi ovlivnit kvalitu vaší pokožky a její zdravý vzhled. Některé potraviny jsou pro pleť prospěšné a některé jí naopak dokáží uškodit. Které to jsou?

1. Mléčné výrobky

Přílišná konzumace mléčných výrobků může zhoršit stav aknózní pleti, zvýšit tvorbu černých teček a drobných zánětů. Místo klasického kravského mléka si proto dopřejte třeba kokosové, sójové nebo mandlové.

2. Sůl

Nadměrné množství soli ve stravě způsobuje nejen kardiovaskulární problémy, ale také zadržování vody ve tkáních. A oteklý obličej mít určitě nechcete. 

Pro zdravou a svěží pleť proto omezte příjem soli a naučte se jíst jídla méně slaná. Nejlepší volbou je čerstvá zelenina.

3. Bílý rafinovaný cukr

Vysoký glykemický index cukru poškozuje kolagen a elastin, které jsou nutné pro vypnutí pleti a zabraňují tvorbě vrásek. Klasický cukr přitom můžete nahradit stévií či různými sirupy nebo medem

Doporučit můžeme například čekankový sirup, který se skvěle hodí nejen do nápojů, ale také na nejrůznější pokrmy.

4. Bílá mouka

Bílá mouka zvyšuje nadměrné utváření tuku v těle a tím také záněty i otoky. Nahraďte ji proto raději moukou špaldovou, rýžovou či jinými druhy mouky. 

Nejen, že si tak zlepšíte stav své pleti, ale také podpoříte své zažívání.

5. Mořské plody

Ač jsou mořské plody zdravé a často doporučované, obsahují vysoké množství jódu. Proto jejich častá konzumace může zvyšovat výskyt akné. Navíc mohou způsobovat alergie. Ty se projevují kopřivkou nebo zčervenáním pokožky.

6. Červené maso

Milujete steaky, tatarák nebo guláš? Potom pozor! Červené maso obsahuje karnitin, který ve velkém množství snižuje pružnost krevních cév a má negativní vliv i na tvorbu akné. Zvyšuje rovněž tvorbu testosteronu, a proto je oblíbené u silových sportovců. Na pleť však působí nadměrnou tvorbou kožního mazu a s tím spojené drobné záněty.

7. Alkohol

Dopřát si jednou za čas skleničku dobrého vína neškodí. Ovšem alkohol ve velkém množství pleť vysušuje a odvádí vodu z těla. Pravidelné holdování alkoholu navíc způsobuje zvýšenou tvorbu vrásek. 

Zároveň také zvyšuje tvorbu kožního mazu, který způsobuje akné a zánětlivé stavy kůže. Oslabuje imunitu a po jeho požívání se objevuje častější akné i větší výskyt ekzémů, lupenky a zánětů ve formě nevzhledných zarudlých míst. Poškozuje též kvalitu vlasů a nehtů.

Jak přirozeně zlepšit stav pleti?

Chcete zlepšit stav své pleti? Chcete mít krásnější a lesklejší vlasy? Toužíte po pevných nehtech? 

Pro zlepšení vaší pleti vyzkoušejte Kolagen Beauty Drink. Obsahuje hydrolyzovaný kolagen 10000 mg. Konkrétně se jedná o dva typy hydrolyzovaného kolagenu a to kolagen hovězí a kolagen mořský, v četně dalších 30 aktivních živin (například kyselina hyaluronová, keratin, elastin, astaxanthin), které jsou přínosné pro zdraví vaší pokožky, nehtů a vlasů.

Výhody Kolagen Beauty Drinku

  • Prémiový Pleťový Matrix
    Kolagen - pevnost
    Elastin 
    - klíčový pro elasticitu (pružnost) pokožky
    Kyselina hyaluronová
     - zásadní pro hydrataci pokožky
  • 10.000 mg hydrolyzovaný kolagenu v denní dávce
    100% bioaktivní rybí a hovězí kolagen
    v GRASS-FED kvalitě zajišťuje přírodní a kvalitní zdroj nutriční podpory pro vaše tělo
  • 30 účinných anti-age látek
    vitamíny minerály, extrakty z bylin a nutrienty pro maximální výsledky pro růst a zdraví vlasů, nehtů i pleti
  • 1,5 x rychlejší vstřebatelnost a rozpustnost
    dipeptidy a tripeptidy s různou molekulovou hmotností zajistí optimální vstřebatelnost kolagenu čímž zajišťují, že vaše tělo získá maximum možného přínosu z každé dávky.