Čím zralejší, tím více péče. Jak se starat o pleť ve vyšším věku

Zralá pleť vyžaduje příslušnou péči. Jakým způsobem je vhodné se o pokožku v pokročilém věku starat? Co je potřeba dělat? A na co byste neměla zapomínat? Uvařte si kávu nebo čaj, pohodlně se usaďte, začínáme.

Správnou péčí k eliminování vrásek

Správná péče o pleť zpomaluje rozvoj vrásek. Starost o pokožku by tedy rozhodně měla obnášet následující kroky

 

1. Pravidelné čištění

Každý večer potřebuje vaše pokožka důkladné očištění. A to nejen z pohledu odlíčení, ale i kvůli nečistotám, které na ní ulpěly vlivem prostředí. I když jste tak tentokrát make-up i jiné zkrášlující přípravky vynechala, nezapomeňte svou pleť očistit.

Každodenní pečující rutinu je potřeba zahájit s vysoce šetrnými přípravky. Make-up odstraníte odličovačem, pro dočištění můžete použít micelární vodu, pleťové mléko nebo pleťovou vodu. 

Čisticí gely se naopak příliš nehodí, mohou totiž vaši pokožku zbytečně vysušovat. Některé ženy se proto odličují i přípravky s aloe vera a různými oleji.

 

2. Dostatečná hydratace

S věkem se vaše pokožka stává sušší než dříve. Hydratovat ji můžete za pomoci výživných pleťových sér a masek. Ty je vhodné si dopřát cca 1x až 2x týdně. Maska pokožku hloubkově dočistí a současně hydratuje.

Dalším krokem jsou kvalitní hydratační krémy. Vybírejte si krémy s ohledem na váš typ pleti. 

Zralá pokožka může být zároveň citlivá. Ani postupující věk a fakt, že již pubertální roky máte za sebou, neznamená, že jste se zcela zbavila akné. Volte proto vhodnou kosmetiku, která vám pomůže potlačit i další nežádoucí projevy pleti.

 

3. Výživa

Vaše kůže potřebuje podpořit také své přirozené regenerační procesy. Ty probíhají většinou během spánku. Nevyhýbejte se proto na večer hutnějším krémům s vyšším obsahem účinných složek. Výživu své pleti můžete dodat i s pomocí pleťových masek, které ji viditelně vypnou.

Pleť, která je dostatečně vyživená, je hladká, jemná, barevně sjednocená a působí mladistvějším dojmem.

 

4. Ochrana

UV záření je nepřítelem každé pleti. Zodpovědné je za rychlejší stárnutí i vznik pigmentových skvrn. Viníkem tohoto poškození je zejména UVA.

Je proto vhodné používat denní krém s UV faktorem, na slunci v letních měsících nebo na dovolené trávit čas na sluníčku s mírou a důsledně svou pokožku během pobytu venku chránit opalovacími krémy. A rozhodně se vyhněte častým návštěvám solária

 

5. Vynechte alkohol a kouření

Omezení platí i pro alkohol a striktně vynechat byste měla i kouření. Vlivem cigaret totiž pleť ztrácí kolagen, elastin i vitamín C.

Může proto působit nezdravým šedavým až nažloutlým dojmem a také se prohlubují vrásky. Ostatně, věděla jste, že za 10 let aktivního kouření zestárnete i o více než 12 let? Přirozeně se to projeví i na vaší pleti

 

6. Stravujte se vhodně

Kvalitní strava by měla obsahovat dostatek vitamínů a minerálů. Stejně tak by se měla skládat z vyváženého poměru důležitých živin, jako jsou bílkoviny, tuky a sacharidy.

Složkou, která je pro vaši pleť zejména v pozdějším věku zvláště důležitá, je kolagen. V běžné stravě ho však nemusíte mít dostatek. Proto je vhodné spolehnout se na doplňky stravy právě s obsahem kolagenu. 

Mezi takové patří Kolagen Beauty Drink, chutný ovocný nápoj s komplexem důležitých vitamínů, minerálů a kolagenu.

Jedná se o vitamínový doplněk stravy pro podporu kvality pleti, vlasů a nehtů. Obsahuje hydrolyzovaný kolagen 10000 mg. Konkrétně se jedná o dva typy hydrolyzovaného kolagenu a to kolagen hovězí a kolagen mořský, v četně dalších 30 aktivních živin (například kyselina hyaluronová, keratin, elastin, astaxanthin), které jsou přínosné pro zdraví vaší pokožky, nehtů.

Výhody Kolagen Beauty Drinku

  • Prémiový Pleťový Matrix
    Kolagen - pevnost
    Elastin 
    - klíčový pro elasticitu (pružnost) pokožky
    Kyselina hyaluronová
     - zásadní pro hydrataci pokožky
  • 10.000 mg hydrolyzovaný kolagenu v denní dávce
    100% bioaktivní rybí a hovězí kolagen
    v GRASS-FED kvalitě zajišťuje přírodní a kvalitní zdroj nutriční podpory pro vaše tělo
  • 30 účinných anti-age látek
    vitamíny minerály, extrakty z bylin a nutrienty pro maximální výsledky pro růst a zdraví vlasů, nehtů i pleti
  • 1,5 x rychlejší vstřebatelnost a rozpustnost
    dipeptidy a tripeptidy s různou molekulovou hmotností zajistí optimální vstřebatelnost kolagenu čímž zajišťují, že vaše tělo získá maximum možného přínosu z každé dávky.