Suché a lámavé nehty? 4 rady, jak jim vrátit krásu a lesk

Trápí vás vysušené a lámavé nehty? Nespoléhejte se na umělé alternativy. Krásné přírodní můžete mít i vy. Už o nich nemusíte jen snít, můžete je mít. Stačí jim věnovat patřičnou péči. Jenže jak na to? Jak mít krásné a lesklé nehty? Spolehněte se na následující tipy.

 

1. Craňte si nehty před agresivními prostředky

Chemie vašim nehtům nesvědčí. Chcete-li však dokonale čistou domácnost, používání úklidových prostředků se bohužel častokrát nevyhnete. Berte si ale proto vždy při práci s nimi rukavice. Totéž je nutné při práci na zahradě.

Podobně to platí i pro mytí nádobí. Navíc jsou podle lékařů nehty zvláště citlivé na vodu, neboť jsou porézní. Buňky jsou tak neustále pod napětím, jelikož musejí vodu absorbovat a opět ji vyloučit. Nehty v důsledku toho křehnou. Na dovolenou k moři si je tak raději nalakujte.

Svým nehtům však nevědomky můžete škodit i tehdy, když si myslíte, že je zkrášlujete. Odlakovač vaše nehty zatěžuje a příliš je vysušuje. Pořiďte si proto raději verzi bez acetonu.

 

2. Používejte pečující oleje

K hydrataci vašich nehtů jsou vhodné oleje. Pro péči o nehtovou kůžičku (ta se, pozor, zásadně nestříhá), se hodí například olej jojobový. Právě pravidelná starost o nehtovou kůžičku je předpokladem pro zdravé a silné nehty.

Ovšem pozor, nemusíte si hned kupovat speciální přípravek z drogerie. K pravidelné domácí manikúře se jednoznačně hodí i suroviny, které najdete běžně v kuchyni. Zkrášlující „koupel“ jim můžete dopřát například pomocí obyčejného olivového oleje

Skvěle poslouží však i ten mandlový, kokosový nebo růžový.

 

3. Dopřejte si zpevňující laky na nehty

Do drogerie můžete vyrazit i pro speciální zpevňující laky na nehty. Jejich drobnou nevýhodou ovšem je to, že potřebujete trpělivost. Chvíli totiž trvá, než zaznamenáte první efekt těchto šikovných pomocníků. 

Používat je tyto laky vhodné i jako podkladové laky pod barevné laky, předejdete tím tak nežádoucí pigmentaci.

Dobrou službu vám může udělat i klasický bezbarvý lak, který nehty zpevní a do určité míry je ochrání před mechanickým poškozením.

 

4. Jezte vyváženou stravu

Zdraví vychází zevnitř a u nehtů to platí jak by smet. Klíčem ke kvalitním pevným nehtům je proto vyvážená strava s dostatkem vitamínů a minerálů

Nehtům pomůže například zinek, vhodné je též zvýšení přísunu křemíku. Potřebovat budete i dostatek vápníku a bílkovin. Ve vaší stravě by se měl objevit i dostatek vitamínu A, skupiny B a C.

Do své stravy byste proto měla zařadit primárně vajíčka, mléčné výrobky, mořské plody, ale také játra a dostatek ovoce a zeleniny.

 

Vyzkoušejte Kolagen Beauty Drink 2v1

Nestíháte v přirozené stravě pokrýt všechny důležité složky, které jsou pro zdraví nehtů potřebné? Vyzkoušejte Kolagen Kolagen Beauty Drink 2v1.

Jedná se o vitamínový doplněk stravy pro podporu kvality pleti, vlasů a nehtů. Kolagen Beauty Drink 2v1 obsahuje hydrolyzovaný kolagen 10000 mg. Konkrétně se jedná o dva typy hydrolyzovaného kolagenu a to kolagen hovězí a kolagen mořský, v četně dalších 30 aktivních živin (například kyselina hyaluronová, keratin, elastin, astaxanthin), které jsou přínosné pro zdraví vaší pokožky, nehtů.

Výhody Kolagen Beauty Drinku

  • Prémiový Pleťový Matrix
    Kolagen - pevnost
    Elastin 
    - klíčový pro elasticitu (pružnost) pokožky
    Kyselina hyaluronová
     - zásadní pro hydrataci pokožky
  • 10.000 mg hydrolyzovaný kolagenu v denní dávce
    100% bioaktivní rybí a hovězí kolagen
    v GRASS-FED kvalitě zajišťuje přírodní a kvalitní zdroj nutriční podpory pro vaše tělo
  • 30 účinných anti-age látek
    vitamíny minerály, extrakty z bylin a nutrienty pro maximální výsledky pro růst a zdraví vlasů, nehtů i pleti
  • 1,5 x rychlejší vstřebatelnost a rozpustnost
    dipeptidy a tripeptidy s různou molekulovou hmotností zajistí optimální vstřebatelnost kolagenu čímž zajišťují, že vaše tělo získá maximum možného přínosu z každé dávky.