Zlozvyky, kvůli kterým máte vrásky! Zbavte se jich a získáte krásnou pleť

Vrásky jsou přirozené, avšak nijak vítané. Pokud nechcete bojovat s těmito nevítanými známkami stárnutí předčasně, začněte včas myslet na prevenci. Co všechno vaší pleti škodí? Kvůli jakým svým zlozvykům máte zbytečně vrásky? V tomto článku vám to nejen prozradíme, ale také poradíme, jak získat krásnou pleť.

 

1. Kouření

Kouření způsobuje ztrátu vitamínu C, kolagenu a elastinu, což vyvolává právě zvýšenou tvorbu vrásek. Nikotin navíc přispívá k dehydrataci pokožky. Pleť je zároveň nehezky nažloutlá nebo našedlá.

A pozor, odborníci varují, že pokud se rozhodnete následky svého životního stylu později řešit s odborníky, dermatologické zákroky budou tak či tak méně účinné. Nejlepší je proto típnout poslední cigaretu a jednoduše se své neřesti vzdát.

 

2. Alkohol

Alkohol způsobuje vysoušení pokožky a narušení schopnosti její přirozené regenerace. Alkohol vaší kůži doslova sebere důležité živiny. Především ji připraví o vitamíny a minerály, ale také o dostatek kyslíku.

Proces, který má na svědomí stárnutí pleti, se nazývá glykace. Dochází při ní k tomu, že se cukr v krevním oběhu napojuje na bílkoviny a utváří nové molekuly zvané produkty pokročilé glykace. Ty jsou škodlivé, neboť organismus proti nim bojuje, což vyvolává zánět a poškození vrchní vrstvy kůže.

 

3. Opalování bez použití ochranného faktoru

Holdujete častému slunění, nebo dokonce pravidelnému chození do solária? Můžete opět očekávat brzký „nástup“ vrásek.

Sluneční záření totiž vyvolává poškození kolagenových vláken. Stačí přitom k tomu relativně nízká expozice UV záření. To vyvolává ubývání elastinu v pokožce. Tento nežádoucí efekt UV záření se navíc zostřuje s věkem. 

Pokud jste už oslavila 50. narozeniny, měla byste si dát zvláště pozor na to, jak intenzivně se vystavujete slunci. Používejte při něm pravidelně i ochranný krém s UV faktorem.

 

4. Nepoužívání pečujících krémů

Spoléháte se na to, že si vaše pokožka „poradí“ sama a bez povšimnutí míjíte v regálech s kosmetikou pečující krémy? Děláte chybu.

Pravidelnou pečující rutinu byste neměla odbýt pouhým umytím obličeje. Krém rozhodně nevynechávejte. Zvolte si však takový, který je pro váš typ pokožky optimální. 

Krém pleti dodá potřebnou hydrataci a výživu. Vhodný je pro použití přes den i večer. Pozor, váš běžný krém ovšem určitě nepatří na citlivou oblast kolem očí.

 

5. Neodličování pleti večer

Pokud se vracíte domů po náročném dni nebo se dostanete do postele až nad ránem kvůli rušnému večírku, možná si říkáte, že tentokrát odlíčení vynecháte a zbytky předchozí „parády“ umyjete z obličeje až ráno. Pokud si však nechcete způsobit brzké vrásky, raději na to zapomeňte.

Špatně odlíčená pleť nemůže správně „dýchat“ a vy se dočkáte zanesených pórů a předčasně vytvořených vrásek. A pozor, zacházejte s pletí jemně a nijak ji nedrhněte.

Pro ještě šetrnější a efektivnější odlíčení doporučujeme vyzkoušet naši inovativní jemnou odličovací pěnu, která jemně, ale účinně odstraní make-up a nečistoty, aniž by pleť zbytečně dráždila nebo vysušovala. Díky své jemné textuře a vyváženému složení je vhodná pro všechny typy pleti a zanechá vaši pleť čistou, svěží a připravenou na další péči.

 

6. Bouřlivý životní styl

Pohybujete se často v zakouřeném prostředí a noci trávíte bujarou zábavou? Občasnou party vám přirozeně nikdo zakazovat nemůže, nicméně časté ponocování a pobyt v zakouřeném prostředí vaší kůži nesvědčí.

A ještě jedna dobrá rada: Vaší pokožce rozhodně nevyhovuje i tak zdánlivě nevinná záležitost, jakou je pití brčkem. Pokud si nemůžete odpustit drink, raději se napijte ze sklenice, nestojíte-li o prohloubení mimických vrásek.

 

7. Stres

Stresu se v současné době téměř nelze vyhnout. Péče o rodinu i mnoho pracovních povinností však mají negativní vliv na vaši psychickou i fyzickou kondici, váš vzhled nevyjímaje.

Stres způsobuje prohloubení vrásek, neboť pokožka nemá dostatek výživy. Navíc může zhoršit i některá kožní onemocnění. Je to proto, že tělo krev odvádí z periferních orgánů a snaží se ji dostat do svalů a do mozku.

 

8. Nedostatek spánku

Stres a nedostatek spánku kráčí ruku v ruce. Pokud málo spíte, znamená to špatnou regeneraci kožních buněk a sníženou produkcí kolagenu. A tedy i předčasné stárnutí.

Během spánku se totiž uvolňuje tzv. spánkový hormon melatonin, což je hormon, který současně povzbuzuje regenerační procesy pleti. Přerušovaný spánek znamená i malou produkci tohoto hormonu. Nekvalitní spánek vede také k produkci stresového hormonu kortizolu, který má rovněž negativní vliv na pokožku.

 

9. Nedostatek vitamínů a minerálů

Krásná pleť může být pouze ta zdravá. A o tom, jestli pokožka bude zdravá, si můžete sami rozhodnout tím, co si dáte na talíř.

Strava by měla být vyvážená, plná vitamínů a minerálů. Naopak je vhodné omezit přísun sladkých a smažených pokrmů. Do své stravy proto zařaďte hlavně potraviny bohaté na vitamíny C a E, dále také zinek, selen, draslík, betakaroten a omega-3 mastné kyseliny.

Vyzkoušejte Kolagen Beauty Drink 2v1

Kolagen Beauty Drink 2v1 je řešením pro krásnou pokožku. Jedná se o vitamínový doplněk stravy pro podporu kvality pleti, vlasů a nehtů.

Speciální kolagen pro ženy, který obsahuje hydrolyzovaný kolagen 10000 mg. Konkrétně se jedná o dva typy hydrolyzovaného kolagenu a to kolagen hovězí a kolagen mořský, v četně dalších 30 aktivních živin, které jsou přínosné pro zdraví vaší pokožky, nehtů a vlasů.

 

Výhody Kolagen Beauty Drinku

  • Prémiový Pleťový Matrix
    Kolagen - pevnost
    Elastin 
    - klíčový pro elasticitu (pružnost) pokožky
    Kyselina hyaluronová
     - zásadní pro hydrataci pokožky
  • 10.000 mg hydrolyzovaný kolagenu v denní dávce
    100% bioaktivní rybí a hovězí kolagen
    v GRASS-FED kvalitě zajišťuje přírodní a kvalitní zdroj nutriční podpory pro vaše tělo
  • 30 účinných anti-age látek
    vitamíny minerály, extrakty z bylin a nutrienty pro maximální výsledky pro růst a zdraví vlasů, nehtů i pleti
  • 1,5 x rychlejší vstřebatelnost a rozpustnost
    dipeptidy a tripeptidy s různou molekulovou hmotností zajistí optimální vstřebatelnost kolagenu čímž zajišťují, že vaše tělo získá maximum možného přínosu z každé dávky.