Silná dvojka ve službách krásné pleti - kolagen a kyselina hyaluronov

Kolagen patří společně s kyselinou hyaluronovou k oblíbeným složkám v kosmetice i v přípravcích určených pro vaše zdraví. Proč a v čem tkví výhody těchto látek? Jaké příznivé účinky přináší? A proč byste je měla i vy zařadit do své zkrášlující rutiny?

Co je kolagen a proč je pro náš organismus důležitý

Kolagen představuje základní stavební prvek podpůrných a pojivových tkání. Jedná se o bílkovinu, přičemž právě kolagen tvoří v lidském těle největší podíl všech bílkovin, jedná se o cca 30 %. V současnosti rozlišujeme přibližně 27 různých typů této bílkoviny.

Různé typy kolagenu a jejich vlastnosti

Nejrozšířenějšími typy jsou I, II, III, IV, a V. Nejvíce je mezi nimi zastoupen typ I, který je přítomen mimo jiné i v pleti.

Kolagen funguje jako pomyslná opora pro vaši kůži. Lidská kůže je jím tvořena dokonce až ze 60 %. Přítomnost kolagenu je pro mladistvě vyhlížející, zdravou a krásnou pleť nezbytná. Dostatek této látky znamená vyšší pružnost, pevnost a hydrataci.

Co se stane, když kůži chybí kolagen?

Pokud naopak kolagen v kůži chybí, pokožka se stává křehkou, je celkově oslabená a náchylná k poškození vlivem negativních vlivů z nejbližšího okolí.

Úbytek kolagenu přitom přichází nevyhnutelně u každého, a to zcela přirozeně, s věkem. Už okolo 30. narozenin si můžete všimnout prvních známek stárnutí, které jsou způsobeny právě touto příčinou. Ženy jsou pak tímto problémem zvláště ohroženy v období menopauzy.

Co je to kyselina hyaluronová a jakou roli hraje v lidském těle

Obdobně zásadní je pro lidské tělo také další látka – kyselina hyaluronová. Jinak se jí též říká hyaluronan nebo glykosaminoglykan.

Jedná se o polysacharidovou molekulu. Specifické je pro ni to, že si ji vytvářejí lidské buňky a kyselina hyaluronová se tak přirozeně vyskytuje ve vašem těle. Je v první řadě součástí epiteliálních a nervových tkání.

Silná dvojka ve službách krásné pleti

Důležitá je dále i pro vaši pokožku. Společně s kolagenem a elastinem tvoří i jednu z klíčových složek pojivové tkáně. Tato kyselina proto má „na svědomí“ především adekvátní pevnost a pružnost každé pleti.

Proto má mladá pleť kyseliny hyaluronové přirozeně dostatek. S věkem ovšem i v tomto případě dochází k úbytku. Je proto nutné pokožce tyto účinné látky „vrátit“. A to prostřednictvím správně zvolené kosmetiky i potravinových doplňků.

Vyzkoušejte sprchové gely, hydratační sérum a Beauty drink Wetyzo

Jak již bylo řečeno, kolagen i kyselinu hyaluronovou je zapotřebí pravidelně doplňovat jednak vnitřně, ale i formou vnější.

Wetyzo Beauty drink

Wetyzo Beauty drink je komplexem kolagenu a vitamínů, který dodá vše potřebné nejen vaší pleti, ale i nehtům a vlasům. Jedná se zejména o vitamín C, A, B2 a další vitamíny skupiny B a mnoho dalších zdraví prospěšných látek.

Sprchové gely Wetyzo

Sprchové gely Wetyzo obsahují kromě kolagenu také důležitou kyselinu hyaluronovou. Pokožka je díky těmto gelům již po prvním použití viditelně hladší a jemnější. Krásně takto pečujete o pokožku celého těla.

Wetyzo liftingové sérum s olejem z opuncie

Wetyzo liftingové sérum s olejem z opuncie a obsaženými extrakty LOOK a LIFT Oléoactif® podpoří vaši krásu, neboť se jedná o účinný prostředek pro zvýšení hydratace. Pravidelné používání séra především vypíná pokožku a zmírňuje tak příznaky stárnutí. Hloubkově hydratuje pleť, vypíná ji a nutí ji produkovat nové buňky, čímž ji aktivně omlazuje.

Vyzkoušejte tyto tři unikátní produkty a dejte sbohem stárnutí, vráskám a nedokonalostem na své pleti. Objevte elixír na mladistvý vzhled na stránkách společnosti WETYZO.