Mladistvou pleť vám zajistí vitamínový koktejl

Elixír mládí se zatím nikomu najít nepodařilo. Nicméně mladší a svěžejší pleť získat můžete. Stačí jí dopřát dostatečné množství potřebných vitamínů. Které by to ale měly být? V tomto článku se to dozvíte.

Vitamín C

Vitamín C působí jakožto velmi účinný antioxidant. Chrání proto před volnými radikály. Ty vaši pokožku ohrožují stále více hlavně vlivem narůstajícího znečištění životního prostředí. Právě vitamín C dokáže proti těmto vnějším vlivům vybudovat efektivně působící bariéru.

Pokožka je pak velmi účinně schopná zajistit si i ochranu před stresem, který rovněž vede k jejímu předčasnému stárnutí.

Vitamín C se používá i jako prostředek pro sjednocení pleti. Dostatečný přísun „céčka“ působí protizánětlivě, zklidňuje proto pleť zasaženou akné. Pomáhá stejně tak hojit drobná poranění včetně jizev právě po akné. Oceníte ho i tehdy, pakliže trpíte na pigmentové skvrny.

Vitamín C je vhodné užívat také tehdy, pokud chcete mít husté a zdravé vlasy. Pakliže vás trápí štěpící se nehty, jednoznačně je nutné zařadit do jídelníčku rovněž vitamín C. Nedostatkem mohou trpět hlavně kuřáci.

Vitamín A

Vitamín A je určen především pro bezproblémovou obnovu pleti. Podporuje přirozené odlučování odumřelých kožních buněk a současně zajišťuje přirozený růst epitelových buněk. Napomáhá tak eliminovat projevy stárnutí.

Bez pravidelného doplňování vitamínu A je pokožka vysušená a viditelně se loupe. Stejně tak se hovoří o schopnosti tohoto vitamínu potlačovat nadměrnou aktivitu mazových žláz. To vede k ústupu problémům s akné.

Obdobně suché mohou být při nedostatečném přísunu tohoto vitamínu i vlasy. Patrná je také nadměrná křehkost nehtů, chybí-li vám zrovna vitamín A.

Vitamín E

Další silný antioxidant, vitamín E pomáhá chránit buněčné membrány a podporuje zdraví pokožky. Má také zklidňující účinky a pomáhá v boji proti suché pleti.

Vitamín B3 (Niacinamid)

Pomáhá zlepšovat elasticitu pokožky, snižuje zarudnutí a hyperpigmentaci a posiluje kožní bariéru.

Vitamín D

Ačkoliv je vitamín D známý spíše svým vlivem na zdraví kostí, má také pozitivní účinky na pokožku, zejména ve vztahu k její regeneraci a funkci bariéry.

Vitamín K

Má klíčový význam pro hojení ran a může pomáhat při léčbě tmavých kruhů pod očima a jiných barevných nerovností pleti.

Kolagen

Poslední klíčovou složkou pro zdraví každé pleti je hydrolyzovaný kolagen. Jedná se o bílkovinu, která je základním stavebním prvkem veškerých pojivových a podpůrných tkání.

Zajišťuje elasticitu a pružnost pleti a k jeho úbytku dochází v čase přirozeně, s věkem. Nedostatek kolagenu je tedy viditelným projevem stárnutí. To se odráží hlavně v tom, že pokožka již není tolik pružná. Přísun kolagenu navíc může předcházet i vzniku strií.

Pozitivní vliv má kolagen i na vlasy a nehty. Je vaším snem hříva hustých a lesklých vlasů? Případně přirozeně dlouhé nehty, které jsou samy o sobě pevné, aniž byste musela vsadit na nošení gelových nehtů? Pak si pořiďte právě kolagenovou kůru.

Vyzkoušejte Wetyzo Kolagen Beauty Drink

Ačkoli potřebné vitamíny získáváme primárně stravou, ne vždy stačí přirozený přísun z talíře k pokrytí všech potřebných živin. Životospráva nebývá vždy zcela ideální.

Pokud trápí obdobný problém i vás, vyzkoušejte Wetyzo Kolagen Beauty Drink. Jedná se o vitamínový doplněk stravy pro podporu kvality pleti, vlasů a nehtů. Obsahuje hydrolyzovaný kolagen 10 000 mg. Konkrétně se jedná o dva typy hydrolyzovaného kolagenu a to kolagen hovězí a kolagen mořský, v četně dalších 30 aktivních živin (například kyselina hyaluronová, keratin, elastin, astaxanthin), které jsou přínosné pro zdraví vaší pokožky, nehtů.


Díky dipeptidům a tripeptidům s různou molekulovou hmotností zajistí 1,5 krát rychlejší a optimální vstřebatelnost kolagenu čímž zajišťují, že vaše tělo získá maximum možného přínosu z každé dávky.