9 způsobů, jak urychlit růst vlasů

Jsou vaše vlasy slabé, lámavé a pomalu rostou? Jsou bez lesku a bez života? Ani ty nejlepší přípravky na vlasy vás už nepomáhají? Ač chodíte pravidelně ke kadeřníkovi, pořád to není ono? Nejste spokojená ani s rychlostí jejich přibývání? Poradíme vám 9 způsobů, jak urychlit jejich růst a podpořit jejich kvalitu a krásu.

1. Vyhněte se ucpávání vlasových folikul

V prvé řadě se vyhněte ucpávání vlasových folikul. To totiž způsobuje jejich nadměrné vypadávání. A jak na to? Díky ideálnímu příjmu vitamínů a především vitamínu C a H i skupiny B se vyhnete právě ucpávání vlasových folikul keratinem.

2. Používejte správný šampon

Základem zamezení vypadávání vlasů je také používat správný šampon. Dbejte na to, aby měl váš šampon ideální pH pro vaši pokožku. Pořiďte si proto speciální šampon proti vypadávání vlasů, třeba s kofeinem, jež stimuluje vlasové váčky.

3. Pokaždé používejte kondicionér

Vždy po každém mytí vlasů také použijte kondicionér. Zabráníte tak cuchání vlasů a jejich zbytečnému vypadávání při česání. Kondicionér vlasy vyživí a usnadní jejich rozčesávání

Vybírejte si ovšem pouze ten správný kondicionér, nejlépe přírodní s oleji, které vlasy vyživují. Nejlepší oleje pro podporu zdraví a krásy vlasů jsou ricinový, arganový nebo avokádový.

4. Pravidelně vlasy vyčesávejte

Nebraňte se ani pravidelnému vyčesávání vlasů, vlasovou pokožku tak lépe prokrvíte a tím podpoříte tvorbu vlasů nových. Ty, které již vypadly, stejně nezachráníte. 

Neopomínejte ani na masáže hlavy, které jsou velmi dobré při jejich nadměrném vypadávání. Masáž hlavy si můžete dopřát každý den sama nebo za pomoci druhé osoby.

5. Spěte na hedvábném polštáři

Hedvábný polštář dobře větrá a jeho jemná struktura zabraňuje lámání a třepení vlasů. Je dobrý také pro noční vlasovou i pleťovou kosmetiku, kterou na rozdíl od polštáře bavlněného nenasakuje.

6. Jezte zdravě a pestře

Nejdůležitější pro růst vlasů a jejich kvalitu je správná výživa zevnitř. Zdravá a pestrá strava je proto velmi důležitá pro krásné vlasy

Konzumací ovoce a zeleniny dodáte svému tělu vitamíny a minerály, které jsou nezbytné proti jejich vypadávání. Zdravá strava celkově napomůže správnému chodu organismu. 

Nezapomínejte doplňovat vitamin C, který je nezbytný pro transport prospěšných látek do vašeho těla. Jezte ovoce, zeleninu, ryby, luštěniny, libové maso a omezte živočišné tuky, uzeniny nebo nezdravá jídla z fast foodu smažená na nekvalitních přepálených tucích.

7. Přijměte správné druhy tuků

Zatímco přemíra živočišných tuků způsobuje nadměrné pocení těla i hlavy, a to je živnou půdou pro různé bakterie a houby, správné tuky z rostlinných zdrojů vám zajistí krásné vlasy. 

Jezte olivový a další rostlinné oleje, které obsahují omega-3 a omega-5 mastné kyseliny, prospěšné pro vlasy i pleť. Oleje můžete užívat nejen vnitřně, ale také z vnějšku. Udělejte si třeba domácí olejovou masku na vlasy, která pokožku hlavy vyživí a hydratuje.

8. Neničte své vlasy stylingem

Příliš mnoho stylingových přípravků zabraňuje provzdušnění vlasů a vysušuje je. Proto to s nimi příliš nepřehánějte.

Nebarvěte si vlasy ani příliš často a vydržte, co to jde, aby nebyly tolik namáhány. Při barvení vlasů je dobré nedělat příliš velké rozdíly v barvě, ale pouze podpořit jejich přirozený tón. Obzvláště odbarvování na blond je pro vlasy i pokožku velmi namáhavé. 

Také u různých gelů a přípravků vybírejte pouze kvalitní produkty. A v létě noste klobouky, aby vaše vlasy netrpěly na přímém slunci.

9. Užívejte Kolagen Beauty Drink

Kolagen Beauty Drink je výživa pro vaše vlasy, pleť i nehty. Obsahuje 10 g kolagenu a dalších aktivních látek, které podporují jeho tvorbu. Nachází se v něm také vitamíny A, C, B2 a B3, které jsou prospěšné pro růst vlasů. Působí také proti jejich lámavosti, vyživují je a obnovují jejich lesk.

Kolagen Beauty Drink obsahuje také stopové prvky, měď, zinek a selen, které upravují pigmentaci vlasů a hojí pokožku hlavy. V Beauty Drinku je zastoupeno ideální množství biotinu, který je nezbytným prostředkem proti vypadávání vlasů. Extrakt z bambusových výhonků a čínská houba Tremella jsou 100% přírodní složky, které posílí vaše vlasy a zpevní vlasové folikuly. Budete tak mít vlasy hustší a kvalitnější s vysokým leskem. Nemusíte tak užívat spoustu tablet a doplňků stravy. Kolagen Beauty Drink je hravě nahradí.

Vyzkoušejte Kolagen Beauty Drink, objednejte si jej ještě dnes a propijte se kráse. Krásné, dlouhé, lesklé a husté vlasy můžete mít i vy. Jste od nich už jen krůček.

  • Prémiový Pleťový Matrix
    Kolagen - pevnost
    E
    lastin - klíčový pro elasticitu (pružnost) pokožky
    Kyselina hyaluronová
     - zásadní pro hydrataci pokožky
  • 10.000 mg hydrolyzovaný kolagenu v denní dávce
    100% bioaktivní rybí a hovězí kolagen
    v GRASS-FED kvalitě zajišťuje přírodní a kvalitní zdroj nutriční podpory pro vaše tělo
  • 30 účinných anti-age látek
    vitamíny minerály, extrakty z bylin a nutrienty pro maximální výsledky pro růst a zdraví vlasů, nehtů i pleti
  • 1,5 x rychlejší vstřebatelnost a rozpustnost
    dipeptidy a tripeptidy s různou molekulovou hmotností zajistí optimální vstřebatelnost kolagenu čímž zajišťují, že vaše tělo získá maximum možného přínosu z každé dávky.