Jaký je rozdíl mezi suchou a dehydratovanou pletí

Každá pokožka vyžaduje řádnou péči. Musíte ji však v prvé řadě správně identifikovat. Ne každá pokožka, která jako suchá vypadá, totiž suchá ve skutečnosti je. Jaký je tedy rozdíl mezi kůži dehydratovanou a suchou? A jak se pak odlišuje péče o ně?

V čem se suchá pleť liší od dehydratované

Zásadní rozdíl tkví v tom, že termínem suchá označujeme typ pleti. Takovou kůži jste, jednoduše řečeno, dostala do vínku už při narození

Naproti tomu dehydratovaná může být jakákoliv pleť. Jedná se pouze o přechodný stav, který může z důvodu celé řady vlivů nastat kdykoliv v průběhu života.

Jak se projevuje dehydratovaná pleť

Zejména se jedná o nevhodné stravování a celkově životní styl. Zodpovědný za dehydratovanou pleť může být také stres.

Co je dehydratovaná pleť?

Dehydratace znamená obecně nedostatek vody. Tím může být postižena jak suchá pokožka, tak i ta mastná nebo smíšená

Ze zkušeností dermatologů a kosmetiček vyplývá, že nejvíc náchylná je na dehydrataci paradoxně právě mastná pleť. Jejím majitelkám se totiž poměrně dlouho nezdá, že by mohly mít problém. 

Navíc jsou zvyklé používat veskrze agresivní čisticí a pečující prostředky, které způsobují další vysušování.

Jak poznáte dehydratovanou pokožku od suché?

Na pohled se od sebe suchá a dehydratovaná pleť skutečně nemusí lišit. Všimnout si můžete suché a hrubší pleti se šupinkami, některým ženám se ale naopak pokožka více mastí a trpí na pupínky. 

Stejně tak mohou být vaše póry zúžené, ale i rozšířené. Pokožka může být i začervenalá a citlivá a celkově působí, jako by byla „bez života“. Je našedlá, mdlá a matná.

Jak pečovat o suchou pleť a v čem se liší starost o dehydratovanou pokožku

Zmírnit tento stav a ulevit dehydratované pletí lze vyřešit vhodnou péčí. Jaká by měla být? 

Každý typ pleti potřebuje nepřetržitě hydratovat. Naprosto každý! Bez ohledu na to, zda je vaše pleť suchá, smíšená nebo mastná.

Doporučit vám můžeme přípravky s rostlinnými výtažky, které byste měla používat denně. Do své kosmetické rutiny můžete zařadit taktéž preparáty obsahující kyselinu hyaluronovou.

K tomu by ovšem měla patřit dostatečná vnitřní hydratace. Potřeba je hodně pít. Dále je vhodné vyhnout se používání klasických mýdel, která mohou pleť dále vysušovat. Vyberte si taktéž šetrné odličovací prostředky.

Rovněž se vám vyplatí omezit pobyt v klimatizovaných prostorách a důsledně svou kůži chránit před vlivem UV záření.

Kdy hydratovat suchou pleť?

Co se týče suché pleti, základní pravidlo o hydrataci platí rovněž, a to jak ohledně hydratace zevnitř, tak i co se týče té vnější. Ostatně vhodný okamžik poznáte sama, vaše pokožka vám dá nedostatek vláhy pocítit nepříjemným pnutím

Co byste měla použít? Pleť, která je suchá, „unese“ hutné hydratační krémy i oleje.

Vhodný přípravek pro péči o suchou pokožku

Hledáte vhodný přípravek pro péči o suchou pokožku? Vyzkoušejte Wetyzo Hydratační sérum s opunciovým olejem

Toto sérum kromě hloubkové hydratace vaši pleť vypíná a stará se o obnovu produkce nových buněk. Sérum přináší regeneraci, vyhlazení vrásek, předcházení stárnutí pleti, stažení rozšířených pórů, sjednocení tónu pleti a reaktivaci obnovy kožních buněk.

Vhodný přípravek pro péči o dehydratovanou pokožku

Naopak dehydratované nebo stárnoucí pleti dopřejte Wetyzo Beauty Drink, což je komplex kolagenních peptidů, keratinu, elastinu, vitamínů a minerálů. 

Díky Wetyzo Beauty Drinku dostanou vaše vlasy, nehty i pleť jak kolagen, tak i vitamínový komplex. Beauty Drink přispívá k udržování normálního stavu pokožky a podporuje udržení normálního stavu nehtů a vlasů.

Květinové vody Wetyzo pak můžete zahrnout do péče pro oba dva typy pokožky.