Jak si udržet svěží pleť?

Svěží pleť je symbolem krásy. Celá řada vlivů však půvab pokožky ničí a často nevědomky si k jejímu poškození přispíváme i my sami. Jak vhodně pečovat o pleť, aby zůstala dlouho mladistvá a půvabná? To se dozvíte z následujících řádků.

Každodenní péče o pokožku

Čištění pleti mají dámy spojené především s odličováním. To je samozřejmě v pořádku. Jít spát s vrstvou make-upu pleti neprospívá. Mohly by se vám objevit ucpané póry.

Na očistu však není vhodné zapomenout ani tehdy, pokud jste „arzenálu“ ze své kosmetické taštičky zrovna dala dovolenou. O svou pleť byste se měla postarat pravidelně ráno i večer. Vhodná očista se skládá z několika kroků:

1. Čištění pleti

Základem je právě čištění. Vyberte si k tomu kosmetiku určenou pro váš typ pleti, případně i vhodnou pro řešení dalších problémů, které vás trápí. Na suchou a citlivou pleť můžete použít odličovací mléko nebo olej, mastná a smíšená pleť uvítá čisticí gel.

2. Tonizace pleti

V dalším bodu je na místě přistoupit k tonizaci pleti. Ta dokáže pleť zklidnit a pomoci jí obnovit přirozené pH. 

3. Sérum

Každodenní rutinu byste měla završit aplikací séra a pleťového krému. Krémy jsou vhodné pro běžnou péči o pleť, ať už ve formě denní nebo noční, zatímco séra řeší specifičtější problémy.

Vhodně složený jídelníček a správná životospráva

Svěží pleť je též odrazem toho, jak se stravujete. Své pleti prospějete hlavně tehdy, pokud jí dopřejete vitamín C a E. Vhodné je taktéž do stravy zařadit dostatek betakarotenu a dále i selen, zinek, draslík a omega-3 mastné kyseliny.

Znamená to dopřát si především rybí maso, nejrůznější oříšky a semínka, dostatek ovoce a zeleniny a komplexní sacharidy, jako jsou brambory, celozrnné těstoviny či rýže. Servírovat na talíř byste si pravidelně měli i luštěniny.

Co pleti neprospívá?

Naopak za nepřátele krásné pleti můžeme označit hlavně jednoduché cukry, tučnou stravu s vysokým obsahem soli, alkohol a kávu. Samozřejmě byste se měli vzdát v zájmu nejen hezké pleti i kouření. Snažte se omezit také stres a naopak dbejte na dostatek spánku.

Poctivá ochrana před sluncem

Pleti neprospívá ani slunce, byť pro mnoho lidí je bronzově opálená pokožka symbolem krásy. UVA a UVB záření může vyvolat poškození vaší kůže. Markantně přispívá ke vzniku vrásek a v krajním případě může sluneční záření vyvolat i rakovinu.

Pleť je proto potřeba důsledně před těmito vlivy chránit. A to nejen během léta, ale celoročně. Používat byste měli opalovací krémy s SPF faktorem. Tento faktor je obsažen nejen v kosmetice, jako jsou opalovací krémy, ale i například v make-upu či podkladové bázi.

Jak na správný výběr SPF faktoru?

Výběr SPF faktoru by se měl odvíjet od fototypu vaší pokožky, který určuje citlivost kůže na sluneční paprsky. V našich zeměpisných šířkách se nejčastěji jedná o fototyp č. 2 a 3. 

Fototyp 3, který v tuzemsku podle některých zdrojů převažuje, by tak měl v Česku používat ochranný faktor 15 až 20, u moře pak opalovací krémy s SPF 30 a 50.

Užívání doplňků stravy

Přispět ke zdraví své pleti můžete i užíváním vhodných doplňků. Kromě vitamínů je na místě užívat rovněž kolagen. Ten je nejdůležitějším stavebním prvkem pojivových a podpůrných tkání.

Pokožka je zásluhou kolagenu pevná a pružná. S věkem však dochází k úbytku přirozeného podílu této složky v organismu. Dodat byste ji tak měli nejen vhodnou stravou, ale i výživovými doplňky. A jedním z nich je Kolagen Beauty Drink, který je navržen speciálně pro ženy.

Kolagen Beauty Drink - 2v1 směs s 100% hydrolyzovaným kolagenem (hovězí kolagen a mořský kolagen) a s komplexem koloidních vitamínů a minerálů

Díky svému jedinečnému složení se jedná o 2v1 směs s hydrolyzovaným kolagenem 10 000 mg (hovězí kolagen a mořský kolagen) v denní dávce a to s komplexem koloidních vitamínů. Celkem obsahuje více než 30 účinných látek jako jsou například kyselina hyaluronová, keratin, elastin, astaxanthin a další. Jedná se tak nejen o kolagenový přípravek, ale Kolagen Beauty Drink dokáže nahradit užívání běžných vitamínových kapslí.

Kolagen Beauty Drink

  • Prémiový Pleťový Matrix
    Kolagen - pevnost
    Elastin 
    - klíčový pro elasticitu (pružnost) pokožky
    Kyselina hyaluronová
     - zásadní pro hydrataci pokožky
  • 10.000 mg hydrolyzovaný kolagenu v denní dávce
    100% bioaktivní rybí a hovězí kolagen
    v GRASS-FED kvalitě zajišťuje přírodní a kvalitní zdroj nutriční podpory pro vaše tělo
  • 30 účinných anti-age látek
    vitamíny minerály, extrakty z bylin a nutrienty pro maximální výsledky pro růst a zdraví vlasů, nehtů i pleti
  • 1,5 x rychlejší vstřebatelnost a rozpustnost
    dipeptidy a tripeptidy s různou molekulovou hmotností zajistí optimální vstřebatelnost kolagenu čímž zajišťují, že vaše tělo získá maximum možného přínosu z každé dávky.