Peptidy v Kosmetice: Účinky a Význam pro Krásu a Zdraví"

Kolagenové peptidy představují důležitou součást světa kosmetiky. V čem tkví jejich nejdůležitější síla? Co jsou peptidy? Proč jsou důležité? A jaké jsou výhody peptidů?

Co jsou peptidy?

Pro vysvětlení významu peptidů musíme nejprve pochopit, co to peptid vlastně je. Samotný výraz peptid pochází z původně řeckého výrazu peptikos neboli „stravitelný“, případně peptos, což bychom mohli přeložit jako „vařený“.

Jedná se o organickou chemickou sloučeninu, jež se skládá z několika aminokyselin. Podle počtu vazeb je můžeme rozdělit na oligopeptidy, polypeptidy a bílkoviny.

Pro lidské tělo mají tyto složky zásadní význam, neboť z nich mohou být syntetizovány proteiny. V organismu vykonávají ale i celou řadu dalších důležitých funkcí. Zcela zásadní jsou hlavně pro syntézu kolagenu.

Co jsou kolagenní peptidy a proč jsou důležité?

Kolagenní peptidy jsou v podstatě kolagenem „rozloženým“ na menší částice. Jedná se tedy o fragmenty nativního kolagenu, které jsou přibližně 100x menší než původní molekula. Proces, který tomu předchází, se nazývá enzymatická hydrolýza. Kolagen se během ní rozkládá konkrétně za účasti vody.

Hlavním důvodem, proč jsou kolagenní peptidy pro lidské tělo mnohem přínosnější než čistý kolagen ve své původní podobě, je lepší využitelnost. Lidské tělo totiž kolagen absorbovat a využít jednoduše nedokáže.

To má význam především z hlediska uplatnění kolagenu v nejrůznějších potravinových doplňcích. Ty jsou důležité kvůli zajištění optimální výživy nehtů, pleti a vlasů.

Co je Wetyzo Beauty Drink?

Jak už vyplývá z jeho názvu, je Wetyzo Beauty Drink komplexním pomocníkem, který se stará o vaši krásu. Jeho složení je vyvinuto speciálně s ohledem na ženy a jejich potřeby.

Mezi klíčové látky proto v první řadě patří kolagen, který se stará o pevnost pokožky. Přípravek obsahuje až 10 000 mg kolagenu v pouhé jedné denní dávce. Zároveň se vyznačuje až 1,5 x rychlejší vstřebatelností a rozpustností. 

Dále jeho účinky posiluje elastin, který se stará o pružnost kůže. Obsažená kyselina hyaluronová představuje nezbytného pomocníka, který zajišťuje ideální míru hydratace.

Skutečnost, že je Wetyzo Beauty Drink ideální nejen pro mladistvou pleť bez vrásek, ale i pro zlepšení stavu vlasů a nehtů, dokládá, že tento jedinečný nápoj obsahuje rovněž keratin. Ten je považován za pravý zázrak ve vlasové péči, který vaší hřívě dodá pružnost a vitalitu. 

Účinný mix více než 30 anti-age látek doplňují také vitamíny a minerály včetně extraktů z bylin.

Jaké jsou výhody Wetyzo Beauty Drink?

Wetyzo Beauty Drinky je jediným podobným přípravkem svého druhu na trhu. Obsahuje komplexní spektrum účinných složek. Jedná se tak o širokospektrální výživu v odpovídajícím množství aktivních látek. Jejich rychlá vstřebatelnost je dána užitou směsí kolagenních peptidů s různou molekulovou hmotností a dalšími účinnými látkami.

Příprava tohoto drinku je velmi jednoduchá a zabere vám pouze 20 sekund. Postačí pouze prášek smíchat s vodou. Nápoj se rovněž vyznačuje zajímavou chutí.